דו"ח של ה OECD ל2019 קבע "שרמת התשתיות הנמוכה יחד עם רמת הנצילות הגבוהה במיוחד עלולות לייצר מחסור משאבים אקוטי בעשור הקרוב"
לא האמנו שהמציאות תטפח על פנינו במהירות גבוהה כ"כ. במשבר הקורונה נוכחנו לדעת שלמרות כוח האדם המצוין והמסור שיש במערכת הבריאות הציבורית התקציב הנמוך, המחסור וההזנחה של המערכת בשנים האחרונות תגרום לכך שעם פחות מ1000 מונשמים בכל הארץ מערכת הבריאות היתה קרובה לקריסה וצוותי הרפואה נשחקים, עד כדי כך שישראל נאלצה להיכנס לסגר נוראי שהרס משפחות ועסקים.
בעבר יכולנו לראות את את המשבר במערכת הבריאות בכך שעבור תור לניתוח, בדיקה או טיפול המתנו חודשים ארוכים המתנה שלעיתים גרמה לסבל של המטופל שהמשיך לסבול מכאב או מהבעיה ולעיתים גם סיכנה את חייו
היום בעקבות משבר הקורונה רבים מהרופאים ברפואה הציבורית מתעסקים בעיקר במשבר מה שגורם לעוד עיקוב בקביעת תורים לניתוחים ובדיקות והתקציבים הציבוריים מופנים לטיפול במגפה מה שמעקב הכנסה של טכנולוגיות ותרופות מתקדמות לסל התרופות והטיפולים. הריי ברור לכל שלרפואה יש המון מה להציע וככל שעובר הזמן מפותחות עוד ועוד טכנולוגיות חדשות שמשפרות, מאריכות ומצילות את חייהם של המטופלים במקום ניתוח פולשני וכואב משתמשים בלייזר וברובוטים העתיד כבר כאן. אז מה הבעיה? כסף!!
ארגוני העובדים והחברות הגדולות במשק הבינו מזמן את התהליך השלילי שעובר על מערכת הבריאות ודאגו לתת לעובדיהם את האפשרות בעת אירוע רפואי להשתמש בכל מה שיש לרפואה להציע אבל איפה שאר הציבור?
במציאות היום על כל אחד החובה לדאוג לו ולבני משפחתו לאפשרות לשימוש בכלים המתקדמים ביותר שהרפואה יכולה לתת, ועליו לעשות את זה עוד כשכולם בריאים
אסור לשים את עצמנו בידיי הגורל ובידיי מערכת הבריאות הקורסת במדינת ישראל
コメント